0

Dezvoltare Personala

Îmi amintesc când am citit primul email trimis de Lucia. Am putut simți în spatele cuvintelor durerea și parcă era acolo și o urmă de speranță, vagă. Cel puțin așa am perceput eu mesajul ei.

Este greu să descriu în cuvinte onoarea și recunoștința pe care le simt în fața acestor oameni care vin spre mine cu inima deschisă, cu sufletul pe masă în căutarea unei vindecări și transformări. Simt atâta iubire pentru disponibilitatea lor de a-și arăta vulnerabilitatea și atâta admirație pentru dorința lor de a curăța și transforma ceea ce este necesar.

Ceea ce o preocupa pe Lucia era relația cu soțul ei; și nu atât cu el, cât cu job-ul lui. Serviciul lui solicitant îi cerea să lucreze adesea peste program și să petreacă la birou zile întregi, în loc să fie acasă cu ea și copiii lor, iar asta trezea în Lucia emoții foarte puternice din care rezultau atitudini și comportamente care înrăutățeau și mai mult situația.

Logic îl înțelegea că ceea ce face el este pentru familie, dar emoțional lucrurile stăteau complet diferit.

Îmi amintesc că în prima noastră ședință am lucrat pe frustrarea ce o simțea față de această situație. Deși spun adesea clienților că pentru emoțiile puternice este nevoie de mai mult decât o întâlnire, uneori lucrurile merg miraculos. Astfel că după acea prima ședința frustrarea ei a dispărut.

Dispărând, a lăsat loc următoarei emoții să urce pe scenă: dezamăgirea. Aceasta era însoțită de gândul „Nu așa tre’ să fie o căsnicie”. Astfel că aceasta a fost tema celei de-a doua întâlniri.

Ne-am întors în spate în timp și am descoperit o viață într-o societate tradițională, probabil europeană de acum câteva sute de ani, în care rolul și importanța femeii erau mult inferioare rolului și importanței bărbatului.

Copilăria acelei vieți (între altele lipsită de orice grijă materială) într-o familie cu un tată dur și furios și o mamă fără putere a făcut-o să își dorească să plece cât mai repede din acea casă.

S-a căsătorit devreme dar a ajuns într-o relație cu un soț rece și distant, în timp ce sufletul ei tânjea după iubire. Am explorat puțin acest mariaj și viața ei. Au ieșit la iveală dezamăgire și deznădejde legate de gânduri precum „Sunt ca o mobilă – nu contez” și „Nu este corect, dar trebuie să suport asta”.

Sperase la cu totul altceva atunci când crezuse că măritișul este soluția de a pleca din casa părinților ei. Sperase că relația cu soțul ei va fi total diferită. Dar nu era.

Am explorat puțin și viața curentă, momentele când a simțit dezamăgirea aceasta cruntă cel mai acut. Nu le voi scrie aici datorita notei foarte personale ale acestor întâmplări.

Am lucrat apoi pe înțelegerea și vindecarea acelei vieți trecute. A descoperit că lecția acelei experiențe fusese înțelegerea faptului că ține de ea să-și schimbe povara. Am lucrat pe curățarea și completarea relațiilor din acea viață, apoi ne-am focalizat pe experiența curentă. Am transformat și felul în care trăise experienţele vieții actuale.

Ghidul Spiritual i-a vorbit despre empatie și necesitatea ei în relația curentă și am cerut ca această energie să fie descărcată în ființa sa.

Am primit cu foarte mare bucurie emailul Luciei câteva zile după această ședință. Era entuziasmată și fericită. Se simțea eliberată. Au trecut câteva săptămâni de atunci și am continuat să lucram pe diverse alte teme din viața ei. Lucia spune în prezent că toată frustrarea și dezamăgirea au dispărut și relația cu soțul ei s-a schimbat complet.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra