Dezvotare Personala

Familia de Suflete

Discutam acum ceva vreme cu tatal meu despre reincarnare si vieti anterioare. El este o persoana care nicicand nu a fost preocupata de subiectul spiritualitatii si a reusit sa ma surprinda cu credintele lui instinctive – o buna parte se potriveau cu ale mele. Totul pana am ajuns la subiectul familiei de suflete caci la capitolul acesta imi spunea ca nu intelege ce e asta si de ce functioneaza asa. Poate te-ai intrebat si tu ce este cu acest concept.

Calatorim de-a lungul timpului impreuna cu familia noastra de suflete – acele fiinte cu care avem de impartasit scopuri spirituale, lectii si evenimente karmice. De-a lungul diferitelor vieti ne reintalnim cu cei din familia noastra in diverse roluri si relatii astfel incat sa ne putem asuma lectiile si implini misunea personala si cea colectiva.

Emotiile pe care le experimentam la intalnirea cu o persoana sunt cele care tradeaza recunosterea la nivel de suflete. Poti simti afinitate si confort ca semn al unor experiente trecute pline de iubire sau respingere – semn al unor chestiuni nefinalizate in trecut.

Inainte de a lua forma umana, ne alegem in planul superior lectiile pe care dorim sa ni le insusim pentru a trece la urmatorul nivel de evolutie. Apoi in conformitate cu planurile celorlalte suflete din familia de suflete careia ii apartinem ne asumam roluri ce le vom juca unul in vietile celorlalti astfel incat sa creeam contextul perfect de care avem nevoie fiecare

Desi ceea ce voi spune va fi o veste placuta pentru unii si mai putin placuta si logica pentru altii, adevarul este ca alegem si familia in care urmeaza sa ne nastem precum si locul geografic.Si daca familia, tara sau orasul in care te-ai nascut iti par nepotrivite te invit sa iei in seama faptul ca intr-un nivel superior de constiinta le-ai ales ca perfecte pentru planul vietii tale.

De regula cele mai mari oportunitati de invatare si evolutie se afla in cadrul relatiilor foarte apropiate: familie, parteneri de viata si prieteni foarte apropiati. Eckart Tolle spune “Daca te crezi iluminat du-te si petrece o saptamana cu familia ta.” 🙂

Conform masuratorilor efectuate de dr. David R. Hawkings la ora actuala in cadrul unei familii de suflete se afla cateva sute de mii de indivizi, dar ca si in familile umane unii ne sunt mai apropiati iar altii mai indepartati; cu unii traim alaturi zi de zi, iar pe altii ii intalnim doar ocazional.

Rolul acestor suflete este acela de a ne fi sprijini in drumul nostru. Uneori sprijinul poate veni plin de iubire neconditionata, alteori prin provocari. Cu siguranta fiecare suflet pe care il intalnim are un rol in respectivul moment in viata noastra; hotarator sau secundar.

Gandeste-te la toate cuvintele bune, incurajarile iubitoare, mangaierile, ajutorul pe care le-ai primit si care te-au ajutat sa mergi mai departe, ti-au adus un zambet sau poate o persepctiva optimista, la cunoscutii sau la strainii care ti-au daruit cateva clipe di viata lor, ti-au intins o mana sau au facut un mic gest ce ti-a adus bucurie. Da, ei au fost acolo in exact acel moment in care ai avut nevoie.

Asa cum scriam si in articolul Relatii, rani, oportunitati ocazii de crestere ti-au adus si cei care prin actiunile lor te-au pus in fata unor provocari. Important este sa nu confunzi actiunile umane cu calitatea sufletului caci nu mereu au o legatura.

De-a lungul diverselor vieti rolul si legaturile cu aceste suflete se schimba, dar cei cu care avem de implinit cea mai putenica karma intr-o forma sau alta raman in jurul nostru.

Atat dr Michael Newton cat si dr Brian Weiss, ca urmare a lucrului cu cateva mii de pacienti, vorbesc despre despre faptul ca atunci cand corpul fizic isi inceteaza functiile vitale iar sufletul se intoarce in planul non-fizic din care a venit cei apropiati din familia spirituala il intampina cu bucurie.

Dat fiind ca lectia suprema a sufletului este iubirea neconditionata, uite-te spre oamenii din toate domeniile vietii tale si priveste-i ca pe niste suflete impreuna cu care ai ales sa faci calatoria spre urmatoarea treapta de evolutie, iubeste-i pentru natura lor spirituala, fi-le recunoscator pentru sustinerea lor si observa cum ii poti sprijini cu dragoste.

Te invit sa imi lasi un comentariu in care sa imi povestesti despre acele suflete care ai simtit ca te-au ajutat in drumul tau si daca informatiile din articol ti-au fost de folos, distribuie-l si prietenilor tai.

Iubire, lumina si pace,

Ruxandra

Cum a fost tema acestei zile pentru tine?