Dezvotare Personala

Regresia de grup

Am vorbit despre procesul de regresie individuală în articolul Ce înseamnă o sesiune de regresie într-o viață anterioară? dar mi-am dat seama din întrebările vostre că nu am vorbit niciodată despre cum funcționează regresiile în vieți anterioare efectuate cu un grup de oameni.

Procesul regresiei de grup este foarte asemănător cu cel din sesiunile individuale, cu câteva mici particularităţi. Cea mai importantă diferenţă este aceea că în regresiile de grup fiecare participant îşi trăieşte experienţa intern, fără a o verbaliza.

Înainte a a iniţia procesul propriu-zis fiecare participant îşi stabileşte un subiect pe care îşi doreşte să lucreze; acest poate fi înţelegerea unei relaţii, sursă unui tipar limitativ pe care îl recunoaşte în viaţa să actuală, cauza unui simptom/a unei boli sau înţelegerea unei situaţii din viaţa curentă.

Primul pas este cel al inducţiei în hipnoză, în care oamenii se relaxează şi intra într-o stare de relaxare.

Urmează apoi diferite metode de adâncire a transei care să le permită să îşi acceseze acele niveluri profunde ale conştiinţe, acolo unde toate barierele de spaţiu şi timp dispar şi este posibil să accesăm amintiri pe care mintea conştientă nu le percepe.

Ajungem apoi într-un spaţiu sacru, un spaţiu plin de iubire care emană o vibraţie înaltă și asigură fiecăruia siguranţă şi liniştea de care are nevoie. Este, totodată un spaţiu de purificare și de reconectare interioară.

Fiecare se îndreaptă apoi spre acea viaţă trecută aleasă de Sinele Superior că fiind cea mai importantă şi mai relevantă pentru răspunsul pe care îl caută. Deşi pot apărea momente cu încărcătură emoţională, ghidajul este făcut astfel încât, în orice moment, oricare dintre participanţi ar considera că este o emoţie pe care nu vrea să o reexperimenteze poate alege să se detaşeze și să observe scena de sus. În acest mod procesul de înţelegere are loc, fără trăirea încărcăturii emoţionale.

În regresii fiecare poate observa detalii ce ţin de vestimentaţia proprie, detaliile din jur, oamenii implicaţi și în ce măsură sunt ei prezenţi și în viaţa actuală.

Se lucrează apoi (în același proces sau într-unul separat) pe vindecarea și integrarea amintirilor accesate prin diverse tehnici specifice. Acestea pot cuprinde iertarea de sine, iertarea celor implicaţi, reîntregirea sufletului și schimbarea convingerilor limitative.

Urmează ieşirea din transă.

Este un proces care curge frumos și oamenii spun că are efecte pozitive vizibile și de impact în viaţa curentă.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra

Cum a fost tema acestei zile pentru tine?