Dezvotare Personala

Mituri – “Poti iesi daramat psihic dintr-o regresie?”

Primesc zilnic diverse mesaje si diverse intrebari. Astazi, de exemplu, mi-a scris un domn preocupat despre posibilele riscuri in cazul unei sesiuni de regresie int-o viata anterioara. Auzise ca exista posibilitatea ca in urma unei astfel de sedinte sa “poti iesi daramat psihic daca cumva ai avut vreo moarte violenta”.

Nu este prima data cand aud aceasta preocupare. Adevarul este, asa cum am mai spus, ca exista multe mituri legate de acest domeniu. De fapt cam orice-i nou si necunoscut genereaza mituri ireale. Hipnoterapia si regresia in alte vieti, cu siguranta se incadreaza aici.

La intrebarea : “Poti iesi daramat psihic daca cumva ai avut vre-o moarte violenta?” Raspunsul este: “Poate”.

Facand o regresie intr-o alta viata pe langa momente frumoase vei gasi, aproape inevitabil, si momente si experiete neplacute, dureroase. Acestea din urma sunt extrem de valoroase caci tocmai ele au generat in sufletul nostru temeri, fobii, tipare distructive, emotii negative necontrolate.

Daca lucrezi cu cineva nepregatit si tot ce se intampla este doar rememorarea unei amintiri dureroase, firesc se poate intampla ca aceasta emotie reactivata si lasata asa sa te influenteze negativ. Acest lucru este la fel de valabil pentru amintiri reprimate din aceasta viata sau din altele.

Scopul primordial in sedintele de regresie in vieti anterioare nu este acela doar de a ne aminti, ci acela de a curata, de a ierta, de a rezolva un moment, o emotie, un pattern, o credinta limitativa. Amintirea este doar parte din proces, nu scopul final.

In articolul Ce inseamna o sesiune de regresie am sumarizat etapele acestui proces. Vindecarea si integrarea experientelor sunt pasi fundamentali, fara de care nu s-ar mai numi terapie.

Astfel ca, atata vreme cat parcurgi acest proces alaturi de o persoana pregatita in acest domeniu riscul unui dezechilibru emotional ulterior este eliminat. Scopul regresiei este sa iti faca viata de acum mai buna, nu sa te bulverseze 🙂

Tu ce ai auzit despre hipnoza si regresii in vieti anterioare? Ce intrebari referitoare la proces te preocupa si ai vrea sa le afli raspunsul? Te invit sa imi lasi un comentariu cu ele si promit ca iti voi raspunde.

Iti multumesc.

Cum a fost tema acestei zile pentru tine?