Dezvotare Personala

Povestea lui Judith și perspectiva Ghizilor despre suicid

Vorbeam la un moment dat cu o prietenă dragă care îmi spunea că în urmă cu ceva timp unul dintre prietenii ei a ales să-și ia viața și acest lucru a traumatizat-o.

Am înțeles-o atât de bine… Îmi amintesc că aveam cam 19 ani când un un prieten a murit. Am fost răvășită o perioadă bună de timp…

După scurta discuție cu ea mi-am reamintit de una dintre clientele mele. O să îi spun Judith, o femeie în jur de 35 de ani care a venit la mine deoarece se confrunta cu o perioadă de zbateri puternice în viața ei. Mamă singură și antreprenoare, îi părea că „nu mai poate, că viața este prea grea” și încerca să înțeleagă și să găsească o ieșire. Mi-a fost tare drag de ea când mi-a zis: „Știu că aici este o lecție pentru mine dar tare mi-ar plăcea să vină cineva să mă salveze să mă scutească de lecția asta”.

Cred că era a doua ședință când am ajuns într-o viață anterioară în care era un copil sărac ce vindea ziare pentru a putea strânge niște bănuți de pâine. Avea în jur de 7 ani și locuia cu mama și cele 2 surori mai mici. Toata ziua bătea străduțele pietruite ale orășelului. Uneori reușea să se întoarcă acasă cu 2 pâini, alteori cu mână goală.

După câțiva ani mama sa a murit, iar el a rămas singur cu cele 2 fete. Le iubea mult și și-a dorit să aibă grijă de ele deși era doar un copil. Începuse deja să lucreze într-o fabrică; o muncă grea și epuizantă.

Anii au trecut și în curând oboseala s-a transformat în frustrare și parcă fiecare zi îi accentua greutatea vieții. Simțea că nu mai poate, că s-a saturat. A început să bea și să devina agresiv cu surorile lui, cu lumea din jur și cu el însuși.

Într-un moment în care deznădejdea și alcoolul au atins cote semnificative a decis să-și ia viața. S-a spânzurat și a luat cu el deznădejdea și gândul „Viața este grea și crudă” precum și frica de consecințele deciziei lui.

După ce sufletul lui a părăsit planul fizic, curând a fost întâmpinat de Ghidul său Spiritual care era acolo pentru a-i ura bun venit. Sufletul său era plin de regrete și resentimente. Întâmpinarea plină de dragoste și lipsită de judecată a Ghidului a fost mai mult decât surprinzătoare.

După ce a făcut împreună cu Ghidul o foarte scurtă evaluare a vieții ce tocmai a trecut, am discutat puțin cu El despre alegerea sufletului de a se sinucide și ce înseamnă aceasta.

Eu citisem de-a lungul timpului câteva cărți scrise prin chanelling în care diverse entități de lumină explicau perspectiva de la acel nivel de vibrație în ceea ce privește sinuciderea, dar clienta mea nu citise nimic de felul acesta.

Ghidul i-a explicat, dintr-un spațiu plin de compasiune și iubire, că nu există judecată și pedeapsă pentru așa ceva. În schimb, există consecință. Și consecința constă în faptul că, deși sufletul a încercat să abandoneze acea misiune, asumarea acelei lecții, el se va întoarce în condiții similare de câte ori va fi nevoie până în momentul în care va decide să le depășească și să învețe ceea ce are de învățat de acolo.

Judith a înțeles atunci că a căuta scurtături de tot felul (deși în existența actuală nu se gândise niciodată la suicid), s-ar putea să nu fie în acord cu Binele Suprem al sufletului. A ales să își asume acea situație de viață și să vindece și să transforme ce era necesar.

Dincolo de această existență umană există un spațiu de lumină în care ne reîntoarcem cu toții. Este un spațiu plin de iubire necondiționată în care judecata, etichetele și pedepsele sunt concepte nepotrivite și absente.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra

Cum a fost tema acestei zile pentru tine?