Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r120399ruxa/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Noaptea intunecata a sufletului si lumina pe care o aduce ea

Blog

Dezvoltare Personala

De o vreme incoace intalnesc tot mai multi oameni care imi spun ca se afla intr-un moment al vietii cand totul s-a prabusit, au pierdut acele elemente ce ii defineau (relatii, afaceri etc) si trec print-o perioada de “criza” personala.

Suntem intr-un moment al schimbarii si redefinirii care favorizeaza aparitia acestor experiente si tot mai multi dintre noi le-au trait sau le traiesc in prezent.

Aceasta perioada este ceea ce inteleptii din vechime recunosteau a fi “noaptea intunecata a sufletului” – o perioada in care ca fiinta umana iti traiesti cele mai mari si profunde temeri ale tale, o perioada care te provoaca sa privesti drept in fata si sa vindeci cele mai mari frici pe care le ascuneai in tine.

Cand si cum apare “noaptea intunecata a sufletului”:

 1. aceasta perioada vine cand te astepti cel mai putin
 2. apare fara nici un fel de aversiment
 3. DOAR atunci cand esti pregatit pentru a-i face fata

In aceasta etapa incepi sa iti pui intrebari care merg in profunzime adesea cel mai puternic agent al schimbarii pentru ca te forteaza sa vezi tot ce inseamna viata, Dumenzeu, relatii si propria persoana intr-un mod nou si diferit. In aceste clipe in care totul se naruie si realizezi realizezi iluzia desarta a aparentelor.

O parte din tine, oricat ar putea parea de ciudat, tanjeste dupa aceste momente; este o parte inconstienta care isi doreste evolutia, dar e clar ca instinctul nostru de conservare face sa ne fie aproape imposibil sa renuntam la zona de confort calduta pentru a ne avanta in necunoscut.

Cele mai frecvente momente declansatoare ale intrarii in noaptea intunecata a sufletului:

 • Incheierea un relatii romantice cu puternic atasament
 • Pierderea slujbei/afacerii
 • Aparitia unui copil
 • Moartea cuiva drag

Daca inca citesti acest articol probabil ai trecut sau treci chiar acum printr-o asemenea experienta. Si, desi stii acest lucru in interiorul tau, vreau sa iti reamintesc ca intotdeauna, dar intotdeauna esti perfect pregatit si capabil sa faci fata tuturor provocarilor pe care viata ti le adduce in cale.

Ba chiar e mult mai mult decat “a fi capabil sa faci fata” – un asemenea moment este o oportunitate de a te intoarce spre tine, spre esenta ta adevarata, de a te redescoperii asa cum esti tu cu adevarat. E o ocazie de a vindeca temerile care te apasa (chiar daca pana acum erau doar la nivel subconstient), de a evolua si de a deveni cea mai buna variant a ta care poti fi azi.

Si daca treci acum prin perioada despre care vorbesc reaninteste-ti ca tot ceea ce se intampla este spre binele tau supreme si in concordant cu planul vietii tale poe care l-ai ales intr-un nivel superior de constiinta.

Ia-ti timp pentru tine si cu tine si adreseza-ti cateva intrebari:

 • Ce ma doare cu adevarat cel mai mult?
 • Ce am nevoie sa inteleg in acest moment?
 • Care este lectia pe care simt ca este momentul sa mi-o asum?
 • Care este urmatorul pas pe care trebuie sa il fac pe drumul vindecarii mele?
 • Ce am nevoie pentru a-mi asuma lectia si a face urmatorul pas?
 • Ce invat despre mine, despre Dumnezeu si despre viata in aceasta experienta?
 • Care este oportunitatea plina de iubire pe care o primesc acum?

Lasa raspunsurile sa vina din inima ta caci acolo se afla un izvor nepretuit de intelepciune. Ai incredere ca ele vor veni. Poate vor aparea subit sub forma unui sentiment sau a unui gand sau poate vor aparea in timp fiind calauzit spre acele raspunsuri. Dar vor veni.

Raspunsurile autentice aduc cu ele pace si liniste sufleteasca, caci vin dintr-un spatiu de iubire neconditionata. Fii sincer cu tine si fii prezent la ele.

Lasa-mi un comentariu in care sa imi spui care sunt daca ai trecut prin asemenea moment si care a fost lectia lor de evolutie pentru tine. Daca simti ca acest articol te-a ajutat te invit sa il distribui si prietenilor tai.

Iti multumesc,

Ruxandra

 

Cosul meu
Folosim Cookie-uri pentru a personaliza conținutul acestui website, pentru a oferi functionalități specifice, dar și pentru a analiza traficul. Înainte să accesezi acest website, iți recomandăm să citești Politica de Confidentialitate. Cookie-urile pot fi dezactivate oricând din setarile browser-ului.