Talentele și misiunea personală

Talentele și misiunea personală
Într-o discuţie cu un prieten mi-am amintit de „Pilda talanţilor”. O poveste spusă de Isus ucenicilor săi și consemnată în Evanghelia după Matei.
Această pildă vorbeşte despre un om bogat care a încredinţat înainte de plecarea într-o călătorie unui slujitor 5 talanţi, altuia 2 şi altuia 1. După o vreme s-a întors și le-a cerut socoteală legat de modul în care îi folosiseră. Cel care primise 5 talanţi îi înmulţise şi făcuse încă 5. Cel care a avut 2 a procedat la fel și acum avea 4. Slujitorul căruia i se dăduse 1, din teamă de a nu-l pierde, l-a îngropat în pământ. La auzul acestora stăpânul i-a felicitat pe primii doi, iar pe al treilea l-a mustrat și a pus să îi fie luat talantul şi dat celui care avea acum 10.
Îmi amintesc că mi s-a părut foarte nedreaptă povestea aceasta, cu atât mai mult cu cât stăpânul, în viziunea mea la acea vreme crud și nedrept, era asociat cu Dumnezeu. Mi-au trebuit câţiva ani buni că să îi înţeleg semnificaţia.
Venim înzestraţi pe acest pământ cu anumite talente și abilităţi. Unele dintre ele evidente de timpuriu şi alte care aşteaptă cuminţi să fie descoperite și dezvoltate. Dar, invariabil, fiecare dintre noi avem darurile noastre speciale.
Talentele și misiunea personală
Nu avem aceleaşi daruri și nici nu avem toţi la fel de multe. Darurile noastre sunt exact acelea şi în măsura perfectă care ne permit să ne împlinim misiunea personală cu care am venit în această viaţă.
Este important să știi că ai venit în această viaţă echipat cu tot ce ai nevoie să îţi împlineşti rolul. Suntem aici să ne învăţăm lecţiile și să evoluăm la nivel spiritual. În aceeaşi măsură suntem aici să pentru a face o diferenţă, pentru a lăsa lumea mai bună în urmă noastră. Este datoria noastră să dezvoltăm darurile și talentele pe care le-am primit şi să le folosim în a crea valoare adăugată în lumea aceasta.
Acum poate îmi spui că tu nu ştii care îţi este misiunea. Sau poate îţi spui că nu ştii nici care îţi sunt talentele. Aşa că te invit la un proces sincer de introspecție în care să îţi răspunzi la câteva întrebări.
Ruxandra Bulzan
Întâi ai putea să îţi defineşti talentele și abilităţile:
- Care au fost acele lucruri la care ai fost în mod natural bun mereu?
- Ce abilităţi ţi-au fost remarcate de cei din jurul tău?
- În ce domeniu ai învăţat uşor şi cu plăcere?
- Care sunt acele activităţi care îţi aduc bucurie?
De obicei, acele domenii în care avem un potenţial crescut sau excelăm sunt domenii deja experimentate în alte vieți. Și tocmai de aceea să înveţi în acea zona este un proces simplu care curge firesc, căci este doar o formă de amintire a ceea ce sufletul tău ştie deja. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca, spre exemplu, clienţii care sunt medici în această viaţă să descopere că au avut de-a face cu vindecarea oamenilor şi în alte timpuri.
Dacă îţi descoperi darurile tale naturale descoperirea misiunii este doar la un pas. Pune toate aceste lucruri la un loc și vezi care este modul optim în care le-ai putea folosi aducând maxim de valoare în lume începând din acest moment.
Talentele și misiunea personală
De regulă misiunea personală ţi se dezvăluie treptat, pas cu pas. Pe măsură ce îţi foloseşti darurile, ele sporesc, tu creşti și perspectiva ţi se deschide din ce în ce mai mult. Important este să faci în fiecare moment ce poţi mai bine și să laşi deschisă ușa oportunităţilor de evoluţie.
Misiunile personale, asemeni darurilor, sunt foarte diverse dar este important să ştii că nu există o ierarhizare a lor în lumea spiritului. Să fii un învăţător spiritual, o mama devotată sau un contabil dedicat – sunt toate la fel de valoroase şi necesare în dezvoltarea armonioasă a lumii.
Îți propun să te oprești chiar acum câteva momente. Să te retragi în liniște cu o foaie de hârtie și un pix și să te uiți sincer la viața ta. Definește care sunt darurile tale și notează-le.
Ruxandra Bulzan
Am observat că de multe ori, cu adevarat și sincer în sufletul lor oamenii știu foarte bine care este misiunea lor în aceastî viață, dar le este teamă să și-o asume, iar această teamă îi face să îi îngroapre “talanții”.
În articolul Asumarea misiunii personale am vorbit despre această teamă de a-și asuma misiunea personală și despre cum anume o poți depați. Îți voi povesti care a fost blocajul care m-a ținut o vreme lungă departe de chemarea mea și cum am reușit să îl îndepărtez.
Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.
Îți trimit lumină și iubire,
Ruxandra