Dezvotare Personala

Povestea Mariei: „Trăiesc cu o cumplită teamă zilnică că mă voi îngrăşa”

Maria este o tânără cu un corp armonios despre care nimeni n-ar fi presupus că are o preocupare apăsătoare în legătură cu greutatea. Dar, din nou, nu este important cum apar lucrurile în exterior ci care este trăiră interioară a fiecăruia.

Maria mi-a vorbit despre o teamă pe care o trăieşte zi de zi la o intensitate destul de mare – teamă că se va îngrăşa. Mi-a spus și despre o foame pe care parcă o simţea constant deşi o înfrâna și despre kilogramele în plus pe care nu reuşea să le dea jos nicidecum. Îşi dorea să rezolve aceste aspecte şi am decis că vom merge să căutăm sursă acestei temeri.

Partea mea preferată din acest proces este că de cele mai multe ori el este absolut imprevizibil şi oamenii îşi amintesc întâmplări total diferite faţă de ceea ce ar fi putut găsi că şi explicaţii cu mintea conştientă.

Astfel ne-am întors înapoi în timp într-o experienţa în care s-a perceput a fi un băieţel care avea mai mulţi fraţi și o mama obeză pe care o simţea că fiind nemulţumită de viaţa ei. Timpul trecea şi băiatul creştea în această nemulţumire percepută a mamei faţă de corpul şi condiţia ei.

La maturitate atunci când o vizita simţea milă faţă de ea. Reacţia lui interioară la condiţia fizică a ei și la amintirea momentelor în care ea mânca foarte mult era una foarte puternică. Ceilalţi fraţi ai săi încetaseră să o mai caute, iar tatăl o părăsise de multă vreme pentru o altă femeie.

A trăit toată acea viaţă judecând aspru aspectul mamei sale. Mai mult decât atât, a adus cu sine în viaţa de acum aceste judecăţi împreună cu teamă profundă că ar putea ajunge în aceeaşi situaţie.

Am lucrat împreună de curăţarea şi vindecarea acestor amintiri. Rezultatele au fost uimitoare. La câteva zile după şedinţa noastră mi-a scris un mesaj în care îmi spunea că acele trăiri au dispărut şi că se simte “superb”.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra

Cum a fost tema acestei zile pentru tine?