Formare și Certificare
Internațională în
Hipnoză Ericksoniană

Un program accelerat (5 zile) de instruire teoretică și practică  a tehnicilor tradiționale de hipnoză, pentru a putea practica eficient aceast tip de terapie.

Formare și Certificare
Internațională în
Hipnoza Ericksoniană

Un program accelerat (5 zile) de instruire și practică integrată a tehnicilor tradiționale de hipnoză, pentru a putea practica eficient și rapid aceast tip de terapie.

– ONLINE (Zoom) –
06-10 Iunie 2023-

Sub egida Regression Academy (U.K), EARTH si Asociația de Hipnoză și Terapie prin Regresie

Acest curs te ajută să dobândești cunoștințele și abilitățile de care ai nevoie pentru a practica cu succes hipnoterapia clasică Ericksoniană.

Alătură-te miilor de persoane din întreaga lume

care au urmat acest program de pregătire al Regression Academy (U.K.). În Romania, acest program este predat și supervizat de Ruxandra Bulzan – Psiholog & Hipnoterapeut.

Pregătirea ca hipnoterapeut este o experiență care aduce un sentiment profund de mulțumire interioară. Înveți cum să folosești hipnoza pentru a-i ajuta pe alți oameni să își împlinească potențialul în timp ce tu însuți crești personal și profesional.

Acest curs este structurat astfel încât să dobândești și să fixezi conceptele teoretice ale hipnoterapiei așa cum au fost ele definite de Milton H. Erickson și dezvoltate apoi de discipolii săi importanți.

Cursul te poartă prin tainele inducției hipnotice înainte de a te învăța cum să construiești un script de reprogramare hipnotică adaptat nevoilor clientului și cum să structurezi eficient o sesiune de hipnoterapie. Până la finalul cursului vei învăța cum să dezvolți o activitate profesională în domeniul hipnoterapiei. De asemenea vei ști cum să gestionezi relația cu un client de la primul contact până la finalizarea cu succes a procesului terapeutic. Vei ști cum să abordezi fiecare client în acord cu unicitatea sa și vei ști cum să adaptezi procesul terapeutic pentru fiecare persoană în mod individual.

Bine te-am (re)întâlnit!
Eu sunt Ruxandra Bulzan.

Obișnuiesc să spun adesea că am cel mai cool job din Univers. Practic și predau hipnoterapia și terapia prin regresie. Prin intermediul sesiunilor individuale am lucrat cu peste 3250 de clienți, iar în cadrul workshopurilor de grup pe care le-am susținut au participat peste 5800 de persoane.

Dar lucrurile nu au stat mereu așa….

Unele dintre expresiile repetate frecvent de mama mea pe parcursul copilăriei mele erau – „Viața este grea”, „În viață nu faci ce vrei, faci ce trebuie” și „Nu toate sunt așa cum vrem noi”. Probabil recunoști și tu modelul. Mi-a fost mereu tare greu (imposibil chiar) să mă resemnez în fața unei vieți prea înguste. Poate pentru că am simțit mereu profund în interior că suntem mult mai mult decât atât, că avem o putere mult mai mare de a alege o viață mai bogată, mai expandată, plină de bucurie.

Căutarile mele în a afla ce există dincolo de planul foarte concret au început destul de devreme. La 14 ani am decis brusc să urmez liceul teologic, sperand că acolo voi găsi răspunsurile. Am studiat intens teologia, dar am simțit că mă îngustează, mă pune într-o cutie prea mică pentru mine și am știut din nou că trebuie să fie mai mult. 

Am ales apoi să mă focalizez pe lumea materială și m-am îndreptat spre știinte economice. Am avut mulți ani de antreprenoriat în recrutare de personal, traininguri, organizare evenimente – îmi doream să cunosc oamenii, să îi ajut să crească și să se bucure, crezând probabil că dacă mă focalizez pe alții găsesc acel ceva nedefinit pe care inima mea îl căuta.

A existat apoi un moment de răscruce în viața mea care m-a împins spre a cauta dincolo de planul fizic. Sincronicitatea a făcut să descopăr materiale despre hipnoza și regresii și să experimentez puterea transformatoare a acelor procese în viața mea. Mi-am dat seama că dacă nu mi-ar fi frică de nimic (ce zic oamenii, siguranța financiară, imaginea mea, că nu o să reușesc, etc.) mi-aș dedica viața acestui tip de terapii. A existat apoi un moment în care am decis să-mi urmez inima, oricât ar dura, orice ar însemna asta.

Au urmat ani de studiu în care am citit tot ce am întâlnit pe acest subiect, am urmat cele mai bune cursuri pe care le-am găsit în afara țării, am făcut sesiuni pro bono, am avut profesori care mi-au supervizat munca. Am urmat Facultatea de Psihologie și un master în Psihologie Clinica. Multe ore de studiu și foarte multe ore de practică. De îndată ce am intrat în acest domeniu am avut un sentiment de a mă fi întors acasă. Feed-back-ul oamenilor care vorbesc despre transformarile vieților lor îmi umple inima. Acum primesc zilnic confirmarea a ceea ce am simțit mereu, încă din copilărie – noi ne creem viața și experiența vieții poate fi expandată și plină de bucurie. E ca și când am găsit ceea ce am căutat atât de mult.

În urmă cu 7 ani am fost invitată să fac parte din echipa de traineri a Regression Academy (U.K.) astfel încât în prezent predau programe de certificare internațională atât în România, cât și in Anglia. În anul 2019 am primit recunoașterea din partea Asociației Internaționale de Terapie prin Regresie de a fi unul dintre cei doar 10 traineri acreditați internațional să predea instrumente avansate de terapie prin regresie.

Dacă simți că îți dorești și tu să ajuți oamenii să facă transformări profunde în viețile lor, dacă îți dorești să îți dezvolți abilitațile practice și să dobândești cunoștințe teoretice într-o structură care se sprijină pe documentare și o practică solidă, dacă îți dorești să știi cum să lucrezi cu oamenii dintr-un spațiu al inimii deschise, te invit să mi te alături în această călătorie fascinantă.

Desfășurător program

Ziua 1 – Hipnoza și Hipnoterapia

 • Mituri și adevăruri cu privire la hipnoză
 • Indicatorii fizici ai transei
 • Modelul minții și factorul critic al minții subconștiente
 • Tipuri de sugestii hipnotice
 • Metaforele și imageria în hipnoză
 • Depășirea rezistenței clienților de a intra în stare de transă
 • Demostrații și exerciții practice

Ziua 4 – Instrumente terapeutice în hipnoză

 • Ancorarea transei hipnotice
 • Demonstrarea sugestiilor pentru încredere și ancorare
 • Folosirea sugestiilor
 • Demonstrarea sugestiilor pentru o problema neemoțională simplă
 • Exercițiu de scriere a sugestiilor și pregătirea unei ședințe complete
 • Demostrații și exerciții practice

Ziua 2  – Inducerea stării de transă hipnotică

 • Teste de sugestibilitate
 • Inducția prin relaxare progresivă
 • Hipnoza prin imagerie ghidată
 • Demostrații și exerciții practice

Ziua 5 – Scripturile în hipnoterapie

 • Administrarea scripturilor prin hipnoză
 • Domenii cheie pentru hipnoterapie
 • Începerea unei afaceri în domeniul hipnoterapiei
 • Demo – ședinta de hipnoză
 • Certificare și supervizare

Ziua 3 – Aprofundarea transei hipnotice

 • Verificarea profunzimii transei și semnalarea ideo-motorie
 • Hipnoza prin confuzie
 • Interviul cu un client
 • Contra indicatori în folosirea hipnozei
 • Raportul terapeutic
 • Anamneza (adunarea informațiilor despre client)
 • Folosirea unui pendul
 • Demostrații și exerciții practice

Acest program este predat, sub egida Regression Academy (U.K.), EARTh și Asociația de Hipnoză și Terapie prin Regresie, în limba romană, de către Ruxandra Bulzan.
Ruxandra este Psiholog & Hipnoterapeut, Supervising trainer în cadrul Regression Academy (U.K.), membru Professional & Certified EARTh Association și Președintele Asociației de Hipnoză și Terapie prin Regresie din România.

Pentru o mai bună înțelegere și aprofundare a cunoștințelor, înaintea începerii cursului este recomandată lecturarea cărții „Hipnoza clinică. Tehnici de inducţie. Strategii terapeutice” – Ion Dafinoiu.

Alte recomandări suplimentare: „Essentials of Hypnosis” – M. Yapko, „Hypnosis for Change” – Josie Hadley & Carol Staudacher și Despre Hipnoză Și Regresii în Vieți Anterioare” de Psih. Ruxandra Bulzan.

Acest program de formare oferă certificare dublă

Se acordă o diplomă din partea Regression Academy (U.K.) și încă una din partea Asociației de Hipnoză și Terapie prin Regresie.

Diplomele atestă abilitățile și cunoștintele cursantului privind tehnicile predate. Evaluarea competențelor va fi făcută atât informal cât și formal prin observare în timpul lucrului în grupuri.

Cerințele pentru obținerea diplomei sunt:

 1. Prezența integrală la toate cele 5 zile ale cursului;
 2. Realizarea unei înregistrari audio pentru evaluarea abilităților;
 3. Studiul materialului predat și completarea chestionarului de evaluare;
 4. Un rezumat scris al sesiunilor cu 5 clienți.

Locația și data

 

Desfășurăm acest curs ONLINE, prin platforma Zoom (foarte ușor de instalat, setat și utilizat). Persoanele înscrise și confirmate primesc datele de acces în grupul privat unde se va desfășura live acest program.

Acest program de formare durează 5 zile și va avea loc de marți, 06 Iunie până sâmbătă 10 Iunie, începând cu ora 09:00 până la ora 16:30.

Predarea se întâmplă live, în timp real, iar prezența, atenția și participarea activă este necesară pe toata durata celor 5 zile de curs.

Pentru a-ți rezerva locul este necesar să achiți un avans nerambursabil de 50% din valoarea cursului, restul putând să-l achiți până la data de 05 Iunie. Locurile sunt foarte limitate și se alocă în ordinea depunerii avansului. Din experiența cursurilor anterioare, locurile sunt ocupate integral cu câteva săptămâni înainte de începerea cursului.

Investiția în acest program

Acest program de formare si certificare este compus din 5 zile de curs din care 35 ore de clasa + 60 ore de studiu acasa + 2 ore de supervizare prin e-mail pentru 5 studii de caz și certificare. Investiția totală este de  954 euro *.

Pentru cei care achită avansul până în data de 22 Mai există o reducere de -100€ (euro), astfel tariful cursului este 854 euro*.

(reducerile și codurile dericate de discount nu se cumulează)

Numărul de locuri este foarte limitat
Locurile vor fi alocate în ordinea rezervării.

Garanția celei mai sigure investiții

Deoarece știu că acest curs aduce valoare oamenilor care își doresc să învețe, ai GARANȚIA ”banii înapoi”. 

Adică, dacă după prima zi de curs simți că nu a răspuns așteptărilor tale, primești integral suma plătită.

Întrebări frecvente:

Organizator

Ruxandra Bulzan
– Psiholog & Hipnototerapeut –
email: ruxandrabulzan@gmail.com